Radiátoros fűtés hőszivattyúval?

+36 70 546 60 26 info@monoblokk.hu

Monoblokk.hu

VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____
Ajánlatkérés Jobb árakat szeretne, pontosan arra, amire szüksége van? AJÁNLATKÉRÉS
Díjmentes visszahívás:

Radiátoros fűtés hőszivattyúval?

 

A hőszivattyús fűtés megvalósítása akár a meglévő radiátoros rendszeren keresztül is lehetséges, mindenféle egyéb költséges átalakítás nélkül (persze ehhez elengedhetetlen a szakszerűen kivitelezett átmosatás az egész meglévő fűtési rendszeren). info: www.monoblokk.hu/hoszivattyuhoz_javasolt_magneses_iszaplevalaszto

Tévhit, hogy csak korszerűbb padló vagy fal és mennyezet fűtés (35/30 vízlépcsős alacsony vízhőmérsékletű rendszer) alkalmas a hőszivattyúval való fűtésre, ugyanis a gázszámlánk költsége ca. 50%-al lesz kevesebb villanyban, ha hőszivattyúra térünk át a fűtés tekintetében. Természetesen a legkiválóbb és legalacsonyabb költségű fűtés a padló vagy fal és a mennyezet fűtési rendszer kiépítésével érhető el, így egy új építésű ingatlannál sosem ajánlott a ma már korszerűtlennek bizonyuló radiátoros rendszert választani. Ne engedjünk az interneten tévelygő (és néhány szakmabéli "meggyőződésének" köszönhetően) vélemények szerinti "lebegő por" , mint a padlófűtés "hátrányainak" hallott képzeteknek, amelyre való hivatkozással sajnos gyakran találkozunk az árajánlatkérések során az ügyfeleinktől, melyeknél sokszor visszafordíthatatlanul hívő "meggyőződéssel" választják a félrevezetett és rosszul informált ügyfelek az életen át tartó magasabb fűtési költségeket a radiátor beépítése mellett (pl. hálószobákban). Por eleve csak ott van, ahol nem takarítanak megfelelően, de a radiátor is teleszívja magát porral (emiatt láthatunk magasabb hőmérsékleten működő radiátoroknál, ahol kevésbé festik újra a falakat a radiátor felett közvetlenül egy koszosabb "beégett" porréteget a falon). Ráadásul a radiátortól messzebb, a szoba legtávolabbi részén, sosem azonosak a hőmérsékletek, nem úgy mint a korszerű padló, vagy falfűtés-mennyezet fűtés rendszereknél, ahol az egész fűtött lakásunk minden szegletében azonosak lesznek a hőmérsékletek, ezáltal a komfortérzetünk is egészen más és magasabb szintre emelkedik. Ki szeretné, ha húzna a lábához a hideg egy radiátoros rendszernél? Emiatt létezik a radiátorhoz való kucorgásunk is, de a látványkandalló is ide tartozik, ha a látvány melegét elvileg "kivesszük" a képletből, mert jól esik a meleghez húzódni egy hideg téli estén. A padlófűtésnek is van ehhez fogható hatása, mert sosem húz a hideg és akár papucs nélkül, zokniban is jól esik otthon lenni, akár egész nap..., mert búcsút mondhatunk a lábfázásnak!

 

A Panasonic Aquarea T-CAP (-15 fokban is 100% teljesítmény) vagy HT (magas vízhőmérsékletű) hőszivattyút válasszunk radiátoros fűtésnél?

A lényegi különbség a két Panasonic hőszivattyú között a T-CAP (Total Capacity) típusnál a teljesítmény megőrzése, illetve a HT hőszivattyú extrém magas 65 fokos vízhőmérséklete között keresendő elsősorban, de lényeges különbség még, hogy az Aquarea HT hőszivattyú nem tud hűteni és a kevésbé korszerű R407c hűtőközeggel működik, szemben az Aquarea T-CAP hőszivattyú R410a hűtőközeggel működik. A két kiemelkedő tulajdonság közül a 100%-os teljesítmény megőrzése valódi előnyökkel szolgáltat, hiszen a T-CAP 60 fokos maximális vízhőmérsékletével szembeni 65 fokos magasabb vízhőmérsékletből adódó "előnyöket" sosem fogjuk kihasználni. Kizárólag egy módon, de nem életszerűen, és gazdaságtalanabbul működtetett Aquarea HT hőszivattyúnál lehetne a 65 fokos fűtővizet beállítani, ha gyakorlatilag ugyanúgy napszakonként, azaz max. 1-2 alkalommal fűtenénk rá az épületre. A gyakorlatban pl. egy vegyes tüzelésű kazánnál napi egy két alkalommal "fűtöttünk be" és ilyenkor a magas fűtési vízhőmérséklet miatt gyakorlatilag túlfűtöttük a házat és csak akkor fűtöttünk be újra, ha már kezdett, vagy épp kihűlt az épület (ez esetben nem használnánk ki az inverteres-fordulatszám szabályozással ellátott kompresszor gazdaságosan működtethető és állandó komfortot nyújtó előnyeit, helyette a ca. két alkalomra szóló bekapcsolást követően azonnal csúcsra járatnánk a hőszivattyúnkat, lényegesen rosszabb jósági fokkal). Amennyiben az épületet hűteni is kell, akkor is egyértelműen csak az Aquarea T-CAP hőszivattyút javasoljuk (ez a típus tud hűteni is), ugyanis az 60 fokos vízhőmérsékletre szinte soha sincs szükség, hiszen a régebbi házak fűtési rendszerét, azaz a vegyes tüzelésű, vagy  gázkazánt, illetve a radiátorokat a gyakorlatban minden esetben túlméretezték, így több referenciamunkánknál is igazoltan, ca. 40-45 fokos állandó fűtési vízhőmérséklettel gazdaságosan és komfortosan kifűthető a radiátoros rendszerű  épület. A hőszivattyú beépítésével az alkalmankénti forró radiátorok és a kihűlő helyiségek miatti diszkomfort érzetet cseréljük le a hőszivattyú által nyújtott állandó és kiegyensúlyozott hőmérsékletre, azaz a komfortos kényelemre.

 

 

 

Hőszivattyús fűtés Kft.
Panasonic hőszivattyú bemutatóterem

2890 Tata, Újvilág utca 23.
Mobil:  +36202782732 (aquarea)
Mobil:  +36302782732 (aquarea)
Mobil:  +36702782732 (aquarea)
Web: www.monoblokk.hu


Panasonic Aquarea Hőszivattyú

 
Vissza az oldal tetejére

Hőszivattyúval fűthető a radiátor? Radiátoros rendszerre hőszivattyút? A hőszivattyú alkalmas a radiátoros fűtésre!

+36 70 546 60 26 info@monoblokk.hu Monoblokk.hu