Miért drágább a hőszivattyús használati melegvíz tartály?

+36 70 546 60 26 info@monoblokk.hu

Monoblokk.hu

VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____
Ajánlatkérés Jobb árakat szeretne, pontosan arra, amire szüksége van? AJÁNLATKÉRÉS
Díjmentes visszahívás:

Miért drágább a hőszivattyús használati melegvíz tartály?

 

1. Nagyobb belső hőcserélő felület!

A hőszivattyús HMV tartály belső víztere szinte teljesen tele van hőcserélővel, így lényegesen nagyobb felületen gyorsabban , azaz gazdaságosabb üzemeltetést tesz lehetővé, amely lényegesen nagyobb hőcserélő felületi kiképzés természetesen nagyobb előállítási költségekkel jár a gyártó részéről. Pl egy gázkazán is olcsóbban készítené el a használati melegvizünket egy hőszivattyús tartály alkalmazásával. A hőszivattyús HMV tartályoknál a gyártók a lehető legnagyobb belső hőcserélő felületre törekednek, mert ezzel ellensúlyozható azon hátrány, hogy nem áll rendelkezésre a magasabb vízhőmérséklet, ami természeténél fogva adott pl. egy gáz, vagy egyéb fűtési kazán égéstere esetén. Egy nagyobb hőcserélővel rendelkező HMV tartály fűtésénél alacsonyabb vízhőfokkal és kevesebb ideig működve, azaz jelentősen gazdaságosabban tudja előállítani ugyanazon hőszivattyú a kívánt hőfokot, mint egy arra kevésbé alkalmas szolár HMV tartállyal. Egy szolár HMV tartály belső hőcserélője a nagyobb hőmérsékletek miatt indokoltan kisebb méretezésű (pl. egy 200-300 literes szolár tartályé 0.5-0.9nm, míg egy hőszivattyús tartályé min. 2nm, de akár 6nm is lehet) így a hőszivattyúhoz való csatlakoztatáshoz nem elégséges a hosszútávú gazdaságos működtetésre.
 

2. Extra garancia, kiemelkedő minőség!

A Panasonic Aquarea hőszivattyú gyári használati melegvíz tartályára a gyártó 2 év garanciát ad (zománcozott, anódot évente cserélni kell), míg a rozsdamentes és gondozásmentes HMV tartályra 2 év a garancia, a benne lévő fűtőbetétre és a hőmérsékleti szenzorra 2 év garancia vonatkozik! Az olcsóbb tömegcikként kapható kis hőcserélő felületű indirekt használati melegvíz tartályokra általában csak a törvényi előírás alapján szolgáló 1 év jótállással lehet számolni. Elvileg le kellene vonnunk a jobb minőségű tartály árából a többlet garancia értékét amikor a tartályok árait összehasonlítjuk, azaz, ha pl. 1 év után kilyukad az olcsóbb tartály, akkor melyik bizonyult drágábbnak?

 

3. Extra tartozékok miatt tűnik drágábbnak!

A Panasonic HMV tároló megvásárlásával a vevő nem csak a tartályt kapja meg, hanem a beépített 3kw-os fűtőbetétet és az analóg hőmérő órát, illetve a hőszivattyú hmv termeléséhez szükséges hőmérsékleti szenzort is, ami alapján méri a hőfokot a levegő-víz hőszivattyú a tartályban, így ezek piaci árát és ezek beszerelési költségeit is elvileg le kellene vonnunk a tartályok árának az összehasonlításánál.


Inkább vegyünk meg az elsőre "drágábbnak" tűnő, de jobb minőségű és nagyobb hőcserélőjű hőszivattyús HMV tartályt és gazdaságosan üzemeltessünk akár egy életcikluson át, mint egy olcsóbb, kevésbé alkalmas tartállyal gazdaságtalanabbul, szintén egy egész életcikluson át...

 

 

 

Hőszivattyús fűtés Kft.
Panasonic hőszivattyú bemutatóterem

2890 Tata, Újvilág utca 23.
Mobil:  +36202782732 (aquarea)
Mobil:  +36302782732 (aquarea)
Mobil:  +36702782732 (aquarea)
Web: www.monoblokk.hu


Panasonic Aquarea Hőszivattyú

 

Vissza az oldal tetejére

Elsőre talán drágábbnak tűnhet egy gyári, magas minőségű hőszivattyús tartály, mint egy egyszerű szolár tartály...

+36 70 546 60 26 info@monoblokk.hu Monoblokk.hu