A hőszivattyú gyártók 7 méteres csőhosszig adják meg a névleges teljesítményt

+36 70 546 60 26 info@monoblokk.hu

Monoblokk.hu

VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____
Ajánlatkérés Jobb árakat szeretne, pontosan arra, amire szüksége van? AJÁNLATKÉRÉS
Díjmentes visszahívás:

Mekkora az ideális távolság a hőszivattyú kültéri és a beltéri egysége között?

7 méter feletti kalorikus csőhossznál minden típusú és márkájú levegő víz hőszivattyú hőszivattyús fűtőteljesítménye csökken. A levegő-víz hőszivattyú telepítésénél a (split rendszerű) hőszivattyú kültéri és a beltéri egység egymástól mért távolsága több szempontból is fontos, hogy minél kisebb legyen. Egyrészről minden gyártó a névleges teljesítményt és a hozzá tartozó COP-t a két hőszivattyú egység egymástól mérhető 7 méteres csőtávolságban adja meg. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a levegő-víz hőszivattyú kültéri és beltéri egysége maximálisan 7 méter lehajtott csőhossznál nincsenek messzebb egymástól, ami egy alaprajzon felülnézetben ca. 4-5 méteres távolságot jelent. A Panasonic hőszivattyúnál minimálisan meghatározott 3 méteres kalorikus (hűtőköri) csővezeték hossz akkor is megvalósul, ha a hőszivattyú kültéri egység a fal túlsó oldalán helyezkedik el, a fal innenső oldalán pedig a beltéri egység, ugyanis a hőszivattyú kalorikus csőcsatlakozásaihoz a csővezetékeket szakszerűen egy bizonyos ívben és irányban célszerű lehajtani, gondolván itt a megfelelő hűtőközeg áramlásra, illetve az esetleges későbbi peremes kötés javítására (újraperemezés), de nem utolsó sorban a megfelelő pozíciójú, tehermentesített (szakmailag indokolt technikával, azaz a csőcsonkokkal szemben, párhuzamos irányban vezetett) kalorikus csőcsatlakoztatásra.

10 méter feletti csőtávolság  felett 50g/méter hűtőközeget is rá kell tölteni a hőszivattyú hűtőkörére, így azon felül, hogy 7 méter felett csökken a hőszivattyúnk teljesítménye, még a hűtőközeg anyag és annak betöltésénél keletkező többlet munkadíjjal is számolni kell az építtetőnek.

 

Hőszivattyús fűtés Kft.
Panasonic hőszivattyú bemutatóterem

2890 Tata, Újvilág utca 23.
Mobil:  +36202782732 (aquarea)
Mobil:  +36302782732 (aquarea)
Mobil:  +36702782732 (aquarea)
Web: www.monoblokk.hu


Panasonic Aquarea Hőszivattyú

Vissza az oldal tetejére

A hőszivattyú teljesítménye függ a kültéri és a beltéri egység távolságától

+36 70 546 60 26 info@monoblokk.hu Monoblokk.hu