Mekkora gépészhelyiséget igényel a hőszivattyús fűtési rendszer?

+36 70 546 60 26 info@monoblokk.hu

Monoblokk.hu

A MONOBLOKK hőszivattyúnál nincsen szivárgás ellenőrzési kötelezettség, nincs NKVH regisztrációs kötelezettség és évi tagsági díj fizetési kötelezettség sem! A MONOBLOKK hőszivattyúnál nincs szükség F-gáz végzettségű klímás szakemberre a telepítéshez, így alacsonyabb a bekerülési és az üzemben tartási költség! Az egy darab külső egységből álló MONOBLOKK hőszivattyút a fűtésszerelője telepíti, míg a két egységből álló SPLIT hőszivattyút egy klímás szakembernek kell összecsövezni és feltölteni hűtőközeggel! A J-generációs MONOBLOKK hőszivattyú akár 65 fokos előremenő vízhőfok készítés miatt ideális a meglévő radiátoros fűtési rendszerek korszerűsítésére, de a 65 fokos víz miatt még gyorsabb a HMV készítés és a leolvasztás! A MONOBLOKK hőszivattyú halkabb, mint a SPLIT rendszerű hőszivattyú, mert itt a kompresszor egy teljesen zárt és mindenhonnan hangszigetelt helyen van!
Ajánlatkérés Jobb árakat szeretne, pontosan arra, amire szüksége van? AJÁNLATKÉRÉS
Díjmentes visszahívás:

Mekkora gépészhelyiséget igényel a hőszivattyús fűtési rendszer?

Ajánlatos a földszinten és valahol a ház szélével határos részére pozicionálni a hőszivattyús gépészeti helyiséget, semmiképpen sem a ház középső területén, vagy az emeleten. Lehetőleg oda érdemes tervezni a gépész helyiséget, ahová a hőszivattyú kültéri egységének az elhelyezését tervezzük (lehetőleg távolabb a hálószobáktól), hogy minél rövidebbek legyenek a hőszivattyús fűtés kültéri és a beltéri egységet összekötő kalorikus (hűtőköri) csővezetékei. Ideális, ha a fal egyik felén a beltéri, míg a másik felén a kültéri egység kerül telepítésre. Törekedni kell a kalorikus csövezés 7 méteren belüli csőhosszára, mert 7 méteren felül minden márkájú és típusú hőszivattyúnak (Panasonic T-CAP hőszivattyúnak is) csökken a teljesítménye és a COP-je (jósági fok), míg 10 méteren felül pedig már plusz hűtőközeget is rá kell tölteni a hőszivattyú hűtőkörére. Minimum 6-8nm-es mérettel kell és érdemes számolni a gépészet teljeskörű elhelyezésére.

 

Hőszivattyús fűtés Kft.
Panasonic hőszivattyú bemutatóterem

2890 Tata, Újvilág utca 23.
Mobil:  +36202782732 (aquarea)
Mobil:  +36302782732 (aquarea)
Mobil:  +36702782732 (aquarea)
Web: www.monoblokk.hu


Panasonic Aquarea Hőszivattyú

Vissza az oldal tetejére

Mekkora hely igénye van a hőszivattyús fűtési rendszernek, mekkora helyiséget kell beterveznünk és azt hol célszerű elhelyezni?

+36 70 546 60 26 info@monoblokk.hu Monoblokk.hu