Monoblokkos hőszivattyú előnyei

+36 70 546 60 26 info@monoblokk.hu

Monoblokk.hu

VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____
Ajánlatkérés Jobb árakat szeretne, pontosan arra, amire szüksége van? AJÁNLATKÉRÉS
Díjmentes visszahívás:

Monoblokkos hőszivattyú előnyei

 A MONOBLOKK ÉS A HYDROSPLIT RENDSZEREKRE NEM VONATKOZIK A KÖTELEZŐ ÉS DÍJKÖTELES, ÉVENKÉNTI SZIVÁRGÁS VIZSGÁLAT, ÍGY NINCS NKVH REGISZTRÁCIÓS ÉS TAGSÁGI DÍJ SEM!

Gyorsabb megvalósítás - Fűtésszerelője is telepítheti - Nincs egymásra mutogatás

 

Olcsóbb beüzemelés és üzemeltetés:

A MONOBLOKK és a HYDROSPLIT hőszivattyúnál nincs kalorikus telepítési költség, mert a MONOBLOKK hőszivattyú csak egy komplex külső egységből áll, míg a HYDROSPLIT vizes összeköttetésű a beltéri egységgel, ugyanakkor a SPLIT rendszer egy belső és egy külső egységből, amit egy "klímás" szakembernek hűtőkörileg-kalorikusan össze kell szerelni-telepíteni. A MONOBLOKK és a HYDROSPLIT hőszivattyúnál nincs évenkénti szivárgás ellenőrzési és NKVH tagsági díj fizetési és regisztrálási kötelezettség, mint a SPLIT hőszivattyúnál! A MONOBLOKK hőszivattyúval szemben a SPLIT rendszernél EXTRA költségként meg kell megfizetni a klímás szakember anyag és munkadíját is (plusz a 10 méter feletti csőhossznál a hűtőközeg rátöltés anyag és munkadíj költségét), illetve szükség lesz az általunk megbízott vállalkozó szakmaiasságába vetett bizalmunkra az általa összeépített hűtőköri csövezés gáztömörségét illetően.

Egyszerűbb és gyorsabb kivitelezés: 

Nincs szükség F-gáz képesítésű klímás szakemberre, mert a MONOBLOKK és a HYDROSPLIT hőszivattyút az Ön megbízott fűtésszerelője építi össze az Ön fűtésrendszerével, míg a szükséges elektromos megtáplálást és az egyéb vezetékeket (pl. termosztát, HMV váltószelep stb.) az Ön villanyszerelője építi ki. A MONOBLOKK hőszivattyúnál gyakorlatilag csak egy előre és visszatérő vízcsövet kell bevezetni az épületbe és csatlakoztatni a meglévő fűtésrendszerre. A MONOBLOKK és a HYDROSPLIT hőszivattyú hűteni is tud a megfelelő hűtési hőleadókon keresztül (falhűtés, mennyezet hűtés, fan-coil egységek). illetve egy megfelelő méretű belső hőcserélős HMV tartály megléte mellett  elkészíti a család használati melegvízét is.

Magasabb hatásfokú hőszivattyú:

A MONOBLOKK hőszivattyú az épülettől távolabbi elhelyezésnél műszaki és beruházási és üzemeltetési költség előnyöket élvez a SPLIT rendszerrel szemben, mert a SPLIT egységek közötti kiépítésnél 7 méter csőhossz felett csökken a hőszivattyú teljesítménye és a jósági foka, míg a MONOBLOKK készülék esetében a készüléken belül megtörténik a hőátadás, így gyakorlatilag nem keletkezik veszteség a COP-ben és a teljesítményben (megfelelő szigetelésű csőhálózat esetén). A Panasonic J-sorozatú, R32 hűtőközegű T-CAP (Total Capacity) MONOBLOKK hőszivattyú nem "csak" -15 fok külső hőmérsékletig őrzi meg a 100% hőszivattyús fűtőteljesítményét, mint a SPLIT verziós készülék, hanem -20 fokig (A-15/W35), illetve nem "csak" 60 fokos fűtővizet tud készíteni, hanem akár 65 fokosat is (gyorsabb HMV készítés és gyorsabb leolvasztás)!

Biztonságban a családunk:

A MONOBLOKK és a HYDROSPLIT hőszivattyú egy kültéren lévő önálló berendezés, amelyeknek a sajátossága, hogy a már felmelegített fűtővizet kell csak bejuttatni a fűtőtestekhez, nem úgy mint a SPLIT rendszernél, ahol a beltéri egységhez kell elvezetni a kiépített hűtőköri csövezésen keresztül a forró hűtőközeg gázt, így a MONOBLOKK és a HYDROSPLIT hőszivattyúnál nem juthat be a lakóterünkbe a berendezésben lévő hűtőközeg gáz. A hűtőközegekre vonatkozó biztonsági követelmények miatt csak MONOBLOKK verzióban lesz elérhető a jövőben is az R32 hűtőközegű, "J" -sorozatú T-CAP hőszivattyú (SPLIT verzióban nem, mert a SPLIT verzióhoz szükséges nagyobb mennyiségű R32 hűtőközeg tűz-és robbanásveszélyes, különös tekintettel arra, hogy a SPLIT beltéri egysége a lakóterünkbe építendő így kockáztatjuk vele a családunk biztonságát egy esetleges szivárgás okán), de a propán R290 természetes hűtőközeg is csak a HYDROSPLIT verziókban érhető csak el a fent említett okok miatt.

Üzembiztosabb működés:

A MONOBLOKK hőszivattyúnál lényegesen kevesebb a hibalehetőség, mert nincs hűtőközeg szivárgási lehetőség a klímás szakember esetleges rossz munkája miatt, így nincs elrontott kalorikus, vagy gépészeti összeszerelés és nincs a szakemberek közötti esetleges egymásra mutogatás sem, emiatt gyorsabb a garanciális hibajavítás is (pontos diagnózis: ha nem fűt a berendezés = hibás a készülék), így nem kell vizsgálni, hogy a klímás szaki esetleges hibája miatt elszökött-e a hűtőközeg, hanem egyértelműbb, hogy a berendezést szükséges megjavítani, így lényegesen hamarabb lesz újra használható a hőszivattyú, a gyorsabb hibajavítás okán.

Halkabb üzemeltetés, elégedettebb szomszédok:

A MONOBLOKK hőszivattyú a konstrukciójánál fogva halkabb üzemű, mint a SPLIT rendszerű (zárt és védett helyen van a kompresszor és körbe van hangszigetelve). A MONOBLOKK hőszivattyúnál nem csökken a COP és a teljesítmény 7 méteres csőhossz felett sem, és nem kell 10 méter felett hűtőközeget rátölteni, emiatt előnybe kerül a SPLIT hőszivattyúval szemben a szomszédok miatti esetlegesen messzebbre elhelyezett kültéri egységű telepítésnél.

Műszaki sajátosságok:

A MONOBLOKK külső egységet fagyállós vízzel kell feltölteni, pont mint az autónkat (PROPILÉN-Glikol 40% arányban és -20 fokra keverve), amely fagyállós külső rendszert egy FÉG gyártmányú KN2-es spirálcsőköteges, magas hatásfokú INOX hőcserélővel (akár 105 Kw teljesítmény átadására is képes. Az ajánlatunk nem tartalmazza.) javasoljuk leválasztani a benti fűtési rendszerről, hogy ne kelljen a teljes rendszert fagyállózni, de a kisebb és egyszerűbb rendszerek esetében esetleg megfontolható a hőcserélő nélküli teljes rendszer fagyállózása,  pl. 80 nm csak padló, vagy radiátoros fűtésű ház, nyitott osztó-gyűjtővel.

MONOBLOKK hőszivattyú árelőny:

A MONOBLOKK hőszivattyú csak egy darab egységből áll, így a logisztikai költsége is alacsonyabb, mint a külső-belső egységből álló SPLIT rendszernél, emiatt a gyártó alacsonyabban tudja tartani a fogyasztói árat. A SPLIT rendszernél közkedvelt, de magasabb bekerülési költségű All in One (hűtőszekrény formájú, HMV tartállyal egybe szerelt beltéri egység) helytakarékos előnye a MONOBLOKK rendszernél a magasabb felár nélkül is elérhető, hiszen itt nincs beltéri egység, így pontosan ugyanannyi alapterületet vesz csak el a különálló HMV tartály az ingatlanunkból.

Tévhitek a MONOBLOKK hőszivattyúval szemben

Felvetés: "A MONOBLOKK hőszivattyú hőcserélővel való leválasztása veszteséget okoz, szemben a SPLIT rendszerrel, ahol ezt a plusz hőcserélőt nem kell alkalmazni." Válasz: A fagyállós külső kör leválasztásához ajánlott FÉG KN2 inox minőségű, spirálcsőköteges, a COP-re kedvező-magas térfogatáramú és hatásfokú hőcserélő akár 105 kW teljesítmény átadására is képes, ami nagyságrendekkel több, mint a legnagyobb teljesítményű hőszivattyúnk teljesítménye, így gyakorlatilag nem keletkezik mérhető és érzékelhető veszteség, hisz gondoljunk csak bele, hogy a keletkező fűtőteljesítmény hova is tűnne el, ha leszigeteljük a hőcserélőt és a csővezetékeket... Feltevés: "A MONOBLOKK hőszivattyúban lévő fagyálló fajhője miatt lesz rosszabb a hatásfoka". Válasz: -20 fokra beállított és 40%-ban bekevert fűtővizet kell alkalmazni, s nem pedig tömény fagyállót, illetve ez a ca. 20 liter mennyiségű fűtővíz (a külső fal két oldali szerelését feltételezve) az egész fűtőrendszerhez képest elenyésző a mennyiség. A SPLIT hőszivattyúnál a külső egységben megtermelt fűtőenergiát el kell szállítani a vékony szigetelésű és hosszabb méretű kalorikus csővezetékeken a beltéri egységig hűtőközeg-gőz halmazállapotú gáz formájában, amely gáz hőmérséklete akár jelentősen le is csökkenhet a beltéri egységig való hőátadásig, így okozva észrevehetetlen veszteségeket az üzemeltető számára.

 


Nincs találat.

Vissza az oldal tetejére

Monoblokkos és hydrosplit levegő-víz hőszivattyús fűtésrendszer előnyei

+36 70 546 60 26 info@monoblokk.hu Monoblokk.hu