Milyen típusú mágneses iszapleválasztóval védjem a hőszivattyúm?

+36 70 546 60 26 info@monoblokk.hu

Monoblokk.hu

VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____
Ajánlatkérés Jobb árakat szeretne, pontosan arra, amire szüksége van? AJÁNLATKÉRÉS
Díjmentes visszahívás:

Milyen típusú mágneses iszapleválasztóval védjem a hőszivattyúm?

 
 
FERNOX Total Filter TF1
 
     
 
 
KÖTELEZŐ BEÉPÍTENI A HŐSZIVATTYÚ VISSZATÉRŐ ÁGÁBA!!
 
Miért pont a FERNOX Total Filter TF1 típusú mágneses iszapleválasztó a követelmény?
Miért nem jó egy "olcsóbbnak tűnő" alternatíva?
 
GYORS VÁLASZ: szerviz tapasztalat...
(Fernox termék beépítésénél nincs szennyeződés miatti meghibásodás, más gyártó termékénél viszont van, mert átjutott szennyeződést és az ebből fakadó meghibásodást tapasztalunk)
 
BŐVEBB VÁLASZ
A szennyeződés miatti meghibásodás teljes kizárását érhetjük el, ha első lépésben a hőszivattyús fűtesi rendszerünket a Fernox Cleaner F3 tisztító adalékkal alaposan átmosatjuk (új rendszernél is követelmény).
A hőszivattyú visszatérő ágába beépített és elzárószerelvényekkel ellátott, ÖRVÉNYKAMRÁS kialakítású (ciklon hatású) iszapleválasztó kis és nagy áramlási sebességnél is kiemelkedő hatékonysággal ülepíti le a rendszerben keletkező szennyeződéseket, ugyanakkor a páratlan erősségű mágnesgyűrűk esélyt sem adnak a fém szennyeződések továbbjutására. 
A tisztított rendszerhez minden esetben ajánlatos a FERNOX Protector F1 korrózió és vízkő elleni adalékot betölteni, amely adalék hosszú távon megőrzi a hőszivattyúnk hatékonyságát.
 

Minden esetben szükséges a hőszivattyút védeni a fűtésrendszerünkben keletkező, vagy meglévő szennyeződések okozta károsodástól, illetve a szükségtelen meghibásodás okozta műszaki hibáktól. Az új építésű, akár felület, vagy padlófűtéses rendszereknél is kötelezően alkalmazandó a fűtésrendszer visszatérő ágába, közvetlenül a hőszivattyú elé beépíteni egy fejlett mágneses iszapleválasztót. FIGYELEM! Több, esetenként olcsóbbnak tűnő mágneses iszapleválasztó szűrő is alkalmatlannak bizonyult a tapasztalataink alapján, ugyanis némely gyártmányoknak egészen egyszerűen kicsi a beépített mágnes felülete. Sajnos sok esetben hőszivattyúba gyárilag beépített (primer oldali) vízszivattyú motorjának a mágnese erősebbnek bizonyult az iszapleválasztóban található mágnessel szemben, így több esetben a hőszivattyú saját vízszivattyúja megszorult, generálva ezzel H20-as hiba miatti meghibásodást. Minden ilyen meghibásodásnál vagy eleve nem volt beépítve a mágneses iszapleválasztó szűrő, vagy a fent említett kisebb mágnesű, kevésbé megfelelő típusúak voltak.  Ezeket a szűrőket a helyi gépészeti üzletekben is megvásárolhatjuk, de mivel a beépítését is a fűtésszerelő szakemberre kell bíznunk, így szerencsésebb, ha eleve a beszerzést is rábízzuk. Régebbi házakba való hőszivattyú telepítés előtt mindenképpen javasolt az egész fűtési rendszer szakszerű átmosása (akár a radiátorok egyenkénti leszerelésével és átmosásával), de még az új építésű felületfűtési rendszer esetén is, ahol elvileg minden új és tisztának kellene lennie. Sok esetben az új építésű házak fűtési rendszerébe épített sok-sok elem (osztó gyűjtő, visszacsapó szelep, 3 utas szelep, puffer tároló, HMV tároló) tartalmazhat apró fém, vagy egyéb szennyeződéseket, melyek károsodást, vagy dugulást okozhatnak, tehát érdemes körültekintően óvni a levegő-víz hőszivattyú berendezésünket.

 

FIGYELEM! Ha a fűtési rendszer visszatérő, hőszivattyú előtti ágában nincs beépítve egy ajánlott típusú mágneses iszapleválasztó szűrő, akkor az semmiképp sem minősül garanciális hibának, azaz mind a kiszállási és a tisztítási munkadíjat is fizetni kell a szervizes hiba elhárító kollégának, amely esetnél azonnal pótolni kell az ajánlott szűrő beépítését a fűtésszerelőnkkel, vagy újabb, esetleges költségesebb alkatrész (beépített vízszivattyú) meghibásodását is okozhatja.

 

 

 

Hőszivattyús fűtés Kft.
Panasonic hőszivattyú bemutatóterem

2890 Tata, Újvilág utca 23.
Mobil:  +36202782732 (aquarea)
Mobil:  +36302782732 (aquarea)
Mobil:  +36702782732 (aquarea)
Web: www.monoblokk.hu


Panasonic Aquarea Hőszivattyú

 

 

Vissza az oldal tetejére

Ami elsőre olcsóbbnak tűnhet, az a gyakorlatban sokszor nem ér semmit..., válasszunk inkább minőségi mágneses iszapleválasztót!

+36 70 546 60 26 info@monoblokk.hu Monoblokk.hu