Hőszivattyú vagy gázkazán?

+36 70 546 60 26 info@monoblokk.hu

Monoblokk.hu

A MONOBLOKK hőszivattyúnál nincsen szivárgás ellenőrzési kötelezettség, nincs NKVH regisztrációs kötelezettség és évi tagsági díj fizetési kötelezettség sem! A MONOBLOKK hőszivattyúnál nincs szükség F-gáz végzettségű klímás szakemberre a telepítéshez, így alacsonyabb a bekerülési és az üzemben tartási költség! Az egy darab külső egységből álló MONOBLOKK hőszivattyút a fűtésszerelője telepíti, míg a két egységből álló SPLIT hőszivattyút egy klímás szakembernek kell összecsövezni és feltölteni hűtőközeggel! A J-generációs MONOBLOKK hőszivattyú akár 65 fokos előremenő vízhőfok készítés miatt ideális a meglévő radiátoros fűtési rendszerek korszerűsítésére, de a 65 fokos víz miatt még gyorsabb a HMV készítés és a leolvasztás! A MONOBLOKK hőszivattyú halkabb, mint a SPLIT rendszerű hőszivattyú, mert itt a kompresszor egy teljesen zárt és mindenhonnan hangszigetelt helyen van!
Ajánlatkérés Jobb árakat szeretne, pontosan arra, amire szüksége van? AJÁNLATKÉRÉS
Díjmentes visszahívás:

Hőszivattyú vagy gázkazán?

 

Akár 50%-al olcsóbban fűt a hőszivattyú, mint a gázkazán

  A hőszivattyúnál nincs gázszivárgás, gázrobbanás, esetleges kazánrobbanás

A hőszivattyúnál nincs szénmonoxid mérgezés és így elkerülhető a tragédia

A hőszivattyú nem szennyezi az Ön és a környezete levegőjét, nem termel szállóport

 

A hőszivattyú a kiemelkedő komfort mellett gyakorlatilag megfelezi a fűtési költségeinket a gázfűtés költségeivel szemben. Fontos megjegyezni, hogy a ca. 50%-os megtakarítás független az épület szigetelési tulajdonságaitól, hiszen ez utóbbi sajátosság csak a fűtési költség nagyságát határozza meg, azaz ha egy radiátoros és kevésbé szigetelt ház havi fűtése pl. 50 ezer forint, akkor hőszivattyúval kb. 25 ezer forint körül várható, míg egy padlófűtéses és jobban szigetelt ház esetén a havi fűtés pl. 30 ezer forint volt, akkor várhatóan kb. 15 ezer forint körül lesz a hőszivattyús fűtés villanyszámlája. A régebbi házaknál a kémény, a gázkazán, vagy a fűtés korszerűsítése okán, illetve az új építési ingatlanoknál a pluszban adódó tervezési és gáz bevezetési, kéményépítési, valamint a korszerűbb kondenzációs gázkazán beruházása miatt elrugaszkodott költségek tekintetében sok esetben racionális alternatívaként jelentkezik a hőszivattyús fűtés megvalósítási lehetősége. A hőszivattyú egyértelmű előnyökkel kecsegtet mind a lényegesen alacsonyabb fűtési költségek tekintetében, mind pedig a biztonságos üzemeltetés okán. A hőszivattyúnál nincs gázszivárgás veszély, illetve a kémény használatának sajátságos természetéből adódó szénmonoxid visszajutás a lakótérbe, ebből adódóan elkerülhető a gázrobbanás, illetve a szénmonoxidból adódó esetleges tragédia. Fosszilis energiahordozó, vagy megújuló energiatudatosság...

 

Miért olcsóbb a hőszivattyús fűtés, mint a gázkazánnal?

  • Hőszivattyú üzemeltetési költsége "H"-tarifás villannyal számolva: 1kwh= 23,18 Ft/kWh
  • Hőszivattyú üzemeltetési költsége "GEO"-tarifás villannyal számolva: 1 kwh=24,34 Ft/kWh
  • Földgázzal való fűtés költsége:  32 MJ-t fűtőértéket és 100% kazán hatásfokot feltételezve: 1kwh= kb. 14 Ft

Első ránézésre a földgázzal való fűtés olcsóbbnak tűnik, mint a "H"-tarifás villamos árammal működő hőszivattyúval, de mivel a hőszivattyús rendszerek 1 kw/h befektetett energiából akár 3-5 kw/h hőenergiát tudnak előállítani (COP érték=hatásfok mutató), így a következő számítás a mértékadó. A kapott két költséget elosztjuk egymással (23,18:14= 1,65) és az így kapott szám, azaz 1,65-nél nagyobb COP felett teljesítő "H"-tarifásan üzemelő hőszivattyú gazdaságosabb, mint a földgázzal üzemelő kazán!

Megjegyzés: Ha a kazán hatásfoka kisebb mint 100%, akkor a COP hányadosunk csökkenni fog, így még inkább előtérbe kerül a gazdaságos hőszivattyúval való fűtés. pl. ha a kazánunk hatásfoka 80%, akkor a kapott COP értéket kell 0.8-al megszorozni.

 

 

 

Hőszivattyús fűtés Kft.
Panasonic hőszivattyú bemutatóterem

2890 Tata, Újvilág utca 23.
Mobil:  +36202782732 (aquarea)
Mobil:  +36302782732 (aquarea)
Mobil:  +36702782732 (aquarea)
Web: www.monoblokk.hu


Panasonic Aquarea Hőszivattyú

 

Vissza az oldal tetejére

Hőszivattyúval vagy gázkazánnal fűtsek? Hőszivattyú az olcsóbb vagy a gázkazán?

+36 70 546 60 26 info@monoblokk.hu Monoblokk.hu