Hőszivattyú alapismeretek

+36 70 546 60 26 info@monoblokk.hu

Monoblokk.hu

VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!____
Ajánlatkérés Jobb árakat szeretne, pontosan arra, amire szüksége van? AJÁNLATKÉRÉS
Díjmentes visszahívás:

Hőszivattyú alapismeretek

 

Hogyan működik a levegő-víz hőszivattyú?

A kültéri levegőnek energiatartalmát, mint hőt, a hűtési körfolyamat részeként a kültéri egység hőcserélő felületének a hidegebbre való hűtésével tudjuk kivonni, melyhez hozzáadódik a kompresszorunk működése okán keletkező üzemi hőenergia, amely összeadódó hőmennyiséggel akár 65 fokos víz is készíthető (hűtőközeg típusától és technológiától függő mértékben).

 

Mit jelent a COP?

COP = Jósági fok. COP= 1kW befektetett villamos teljesítménnyel előállított fűtőenergia. Akár 5.06kW fűtési energia is elérhető a német TÜV szerint a WH-SXC09F3E8 típusú Aquarea T-CAP hőszivattyúnál 1 kw befektetett energia felhasználásával, azaz 4.06kW fűtési energiát kapunk a hőszivattyú segítségével díjmentesen. A jósági fok a külső hőmérsékletek csökkenésével arányosan csökken.

 

Mi az a HMV?

HMV = használati melegvíz. Ezzel a megfelelő hőfokra emelt használati meleg vízzel zuhanyozunk, fürdünk és mosogatunk.

 

Mi az a HMV tartály?

HMV tartály = használati melegvíz tartály. Ebben tárolódik és készül el a tisztálkodásra és a mosogatásra szánt vízmennyiség. Működését tekintve lehet belsőhőcserélős, vagy külső, illetve átfolyós-hőcserélős. A hőszivattyú gazdaságos működéséhez a belső hőcserélős megoldás a leginkább alkalmas. Külső hőcserélőt leginkább utólag tehetünk fel pl. egy meglévő belsőhőcserélő nélküli, vagy túl kicsi felületű hőcserélős tartályunk alkalmassá való tételének okán.

 

Mit jelent az átfolyós HMV tartály?

Az átfolyós rendszerű HMV tárolónál egy nagyobb fűtési puffertárolóban lévő megfelelően méretezett hőcserélőben folyik át a bejövő ivóvizünk, felvéve a felfűtött tartály hőjét, melynek hátránya az az, hogy a téli időszakon kívül feleslegesen fűtjük fel a puffertároló egészét ahol nem közvetlenül a szükséges vízmennyiséget állítjuk elő, hanem azt a vízmennyiséget, amelynek a hőjével előállítható a használati meleg vizünk, megnövelve ezzel a működési költségeket (csekély előnye a kevés mennyiségű pangó vízben keresendő).

 

Mi az a kombinált tartály?

Az átfolyós tartálynál is jelentkező probléma igaz a kombinált tartályra is, ahol egy szintén nagyobb puffertartályban lévő plusz tartály van beépítve (a tartály felső részében), de itt is ugyanaz a probléma, hogy feleslegesen fűtjük fel a téli fűtési időszakon kívül az egész tartályt, ahol nem közvetlenül a szükséges vízmennyiséget állítjuk elő, hanem azt a vízmennyiséget, amelynek a hőjével előállítható a használati meleg vizünk, azaz a plusz egy hőátadás plusz költséget is jelent.

 

 

 

 

Hőszivattyús fűtés Kft.
Panasonic hőszivattyú bemutatóterem

2890 Tata, Újvilág utca 23.
Mobil:  +36202782732 (aquarea)
Mobil:  +36302782732 (aquarea)
Mobil:  +36702782732 (aquarea)
Web: www.monoblokk.hu


Panasonic Aquarea Hőszivattyú

Vissza az oldal tetejére

Hőszivattyú alapismeretek, fogalmak.

+36 70 546 60 26 info@monoblokk.hu Monoblokk.hu